ESP | ENG
Fennecus zerda
David Rull (Barcelona, 1972) és Doctor en Egiptologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Llicenciat en Filosofia per la UAB i Màster en Estudis Orientals–Egiptologia per l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la Universitat Autònoma de Barcelona (IEPOA-UAB).
Després d’acabar els estudis d’Egiptologia s’especialitzà en la llengua, la religió i mentalitat egípcies de finals del Regne Antic i durant més de deu anys ha dedicat la seva recerca a la traducció i l'estudi dels anomenats Textos de les Piràmides, és a dir, els textos que es van esculpir dins de les cambres interiors de les piràmides dels reis –i d'algunes reines– de la V i VI dinasties. El resultat d'aquestes investigacions ha estat un tesi doctoral titulada "Los verbos ascensionales en los Textos de las Pirámides. Una aproximación léxica y cultural" (Barcelona, 2012).
Ha fet diverses estades a alguns principals centres de recerca de la capital egípcia –l’Institut Français d’Archéologie Orientale (IFAO) i la American University in Cairo (AUC)– i ha participat en diversos congressos nacionals i internacionals exposant els resultats de les seves investigacions. També ha publicat alguns articles en la premsa especialitzada (“Solar Ascension and Osirian Raising in the Pyramid Texts concentrating on the Study of the Determinatives”, Leuven 2004; “El vuelo mágico del rey en los Textos de las Pirámides”, Tenerife 2011; “El llibre de la Vaca Celeste: el mite de la destrucció de la humanitat a l'antic Egipte, Amsterdam 2014).
Durant més de deu anys ha impartit classes de llengua, literatura i religió egípcies als programes de tercer cicle de l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la Universitat Autònoma de Barcelona (IEPOA-UAB).
Actualment és professor associat del Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació de la (UAB) i professor del Màster en Periodisme de Viatges que imparteix el Gabinet d'Eduació y Comunicació de la Facultat de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB.
També és professor col·laborador del Màster Interuniversitari de la Mediterrània Antiga que imparteixen la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universidad de Alcalà (UOC-UAB-UA), i tutor del Grau en Humanitats de la UOC.
Ha publicat alguns articles de divulgació sobre l’Egipte antic i contemporani (GEO i Lonely Planet Magazine) i és coautor dels cursos virtuals: “El antiguo Egipto. Introducción a la civilización faraónica”, “Entre la sorra del Sàhara i les aigües del Nil. Egipte a vol d’ocell” i “Viatges i Viatgers” (UOC). També és coautor dels llibres de viatges Viajes y Viajeros. La aventura de viajar... desde los orígenes hasta nuestros días (Niberta, 2008) i "Viajar, sentir y pensar" (Niberta, 2014).
Des de fa vint anys també es dedica a assessorar, organitzar i guiar viatges i expedicions a Egipte, al Nord i a l’Est d’Àfrica, el Pròxim Orient i el Sàhara per a diverses agències i empreses especialitzades. A part del continent africà i els seus deserts ha viatjat per diversos indrets d’Àsia com l’Índia, el Tibet o el Nepal on ha fet trekkings i ha escalat algunes de les seves muntanyes.

Membre de: