ESP | ENG
Fennecus zerda
David Rull (Barcelona, 1972) és professor universitari, divulgador cultural i de viatges, creador de continguts i guia d’expedicions científiques i culturals.
Doctor en Egiptologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb una tesi sobre els Textos de les Piràmides. Màster en Estudis Orientals–Egiptologia per l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la Universitat Autònoma de Barcelona (IEPOA-UAB) i Llicenciat en Filosofia per la UAB.
Actualment, és professor del Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i professor del Màster en Periodisme de Viatges i el Màster en Comunicació del Medi Ambient que imparteixen el Gabinet d'Educació y Comunicació de la Facultat de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB. També és professor del Màster Interuniversitari de la Mediterrània Antiga que imparteixen la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universidad de Alcalà. Durant més de deu anys també va impartir classes de llengua, literatura i religió egípcies als programes de tercer cicle de l’Institut d’Estudis del Pròxim Orient Antic de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Com a divulgador i creador de continguts col·labora en publicacions com Historia National Geographic, Viajes National Geographic, GEO o Lonely Planet Magazine. Des del 2015 col·labora amb Caixaforum elaborant els continguts i impartint cicles de conferències com Per les ribes del Nil. Viatge a la recerca dels animals dels faraons (2015) i Històries del Nil (2019-2022).
Des de fa més de vint-i-cinc anys es dedica a assessorar, organitzar i guiar viatges i expedicions a l’Àfrica i el Pròxim Orient per a diverses agències i empreses especialitzades. A part del continent africà i els seus deserts ha viatjat per diversos indrets d’Àsia com l’Índia, el Tibet o el Nepal on ha fet trekkings i ha escalat algunes de les seves muntanyes.
Des del 2022 és membre de la junta directiva de la Societat Geogràfica de Catalunya.